Zet Kunst en Cultuur op de Kaart

 

De Vereniging voor Kunst, Cultuur en Erfgoed,Kunsten ’92, heeft op dinsdag 25 mei de publiekscampagne: Zet Kunst en Cultuur op de Kaart gelanceerd. Dit is een online promotiecampagne die laat zien dat kunst en cultuur overal zijn en voor ieder een belangrijke eigen betekenis hebben.

De campagne is een initiatief van Kunst & Cultuur 2010, een samenwerkingsverband tussen bijna alle culturele instellingen en belangenorganisaties *).

Zij hebben als gezamenlijk doel het benadrukken van het belang van Kunst en Cultuur in Nederland en willen zodoende de absolute noodzaak ervan in onze maatschappij vergroten.

Kunst en cultuur zijn van ons allemaal, maken ons leven bijzonder en zijn niet meer weg te denken. Laat je inspireren en doe mee aan de publiekscampagne.

Om van deze campagne een succes te maken rekent de organisatie op ieders steun. Hoe u hieraan kunt bijdragen is heel eenvoudig. Maak met uw digitale camera of mobieltje een foto van uw favoriete object (standbeeld, architectonisch waardevol gebouw, brug, landschap, enz.) en zet dit online op: http://www.zetcultuuropdekaart.nl.. Deel op de site jouw foto of filmpje en bouw zo mee aan de culturele kaart van Nederland. Ook kunt u deze website toevoegen aan uw sociale netwerken, zoals Facebook, Hives, Linkedin en Twitter. Zodoende kunnen u en uw netwerk volgen wat er gebeurt.

 

De reikwijdte en het maatschappelijk en sociaal belang van kunst en cultuur wordt structureel onderschat. Zeker in een tijd als deze, waarbij velen die het in ons land voor het zeggen hebben door de economische omstandigheden op Kunst en Cultuur willen bezuinigen, mogen we nooit vergeten, dat Cultuur de ZIEL van een volk is en wie een volk z’n ziel ontneemt, berooft het van zijn identiteit.

 

*) Kunst & Cultuur 2010 bestaat o.a. uit de volgende organisaties:

 

Cultuurnetwerk Nederland

EYE Film Instituut Nederland

Erfgoed NL

FNV KIEM

Kunsten ‘92

Koepel Opera

Kunstconnectie

Kunstfactor

Mondriaanstichting

Muziek Centrum Nederland

Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK)

Nederlandse Museumvereniging (NMV)

Nederlands Architecten Instituut (NAI)

Premsela

Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA)

Theater Instituut Nederland (TIN)

Virtueel Platform

Vereniging Nederlandse Muziekensembles (VNME)

Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals(VNPF)

Vereniging van Rijksgesubsidiëerde Musea (VRM)

Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw directies (VSCD)

Werkgevers Kunst en Cultuur (WKC)

Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken (WOB)

 

De actie van Kunst & Cultuur wordt in deze mede ondersteund en onderschreven door:

Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum en samenwerkende partnerorganisaties.

Gezamenlijk kunnen we het behoud van Kunst en Cultuur garanderen en voor ons nageslacht bewaren.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.kunsten92.nl..

 

Mededeling

Nederlands Indisch Cultureel Centrum
(nog) virtueel.....

Bij het lezen van deze website zullen veel mensen denken dat het Nederlands Indisch Cultureel Centrum al een bestaand centrum is. Echter dit centrum moet nog gerealiseerd worden. Door middel van deze website krijgt u wel een goede indruk van hoe het toekomstige centrum eruit zal zien en wat er dan te doen zal zijn.