Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

bumbu ikan bali Nederlands Indisch Cultureel Centrum

Bumbu Bali Ikan, Piet Zevenbergen, oktober 2010

 

Ingrediënten (4 personen)

 

Stukje verse gember

Twee teentjes knoflook

Vier lomboks of twee tl. sambal oelek

Theelepel trassi

Mespunt laospoeder

Wat citroensap

Twee eetlepels bakolie

750 gram stevige witte vis

Grote ui

200 gram prei

3 eetlepels bakolie

Scheut kecap manis

 

Bereiding: Schil de verse gember en snijd deze in kleinere stukjes.

In keukenmachine (of vijzel) pureert u de gember, samen met de lomboks, laospoeder, citroensap en de 2 lepels olie.

Snijd de vis in gelijke stukken en dep ze droog.

Snipper de ui fijn en snijd de prei in dunne ringen.

Verhit 3 eetlepels olie in de wadjan of wok en roerbak de vis op hoog vuur ca. twee minuten.

Haal de vis uit de pan en roerbak dan de gesneden ui en preiringen op hoog vuur.

Meng de kruiden bumbu erdoor en voeg de vis weer toe.

Dan de kecap en een snuf zout toevoegen en alles goed omscheppen. Doe dit voorzichtig zodat de stukken vis zoveel mogelijk heel blijven.

Doe een deksel erop en laat alles op heel laag vuur nog enkele minuutjes doorstoven.

 

De Bumbu Bali Ikan kan worden gegeten met witte rijst en een zelf gekozen groentegerecht. Doe er sayur kangkung of sayur ketimoen bij.

Selamat Makan

 

Mededeling

Nederlands Indisch Cultureel Centrum
(nog) virtueel.....

Bij het lezen van deze website zullen veel mensen denken dat het Nederlands Indisch Cultureel Centrum al een bestaand centrum is. Echter dit centrum moet nog gerealiseerd worden. Door middel van deze website krijgt u wel een goede indruk van hoe het toekomstige centrum eruit zal zien en wat er dan te doen zal zijn.