Nieuws

Op deze pagina zal naast het Nieuws de Indische Agenda komen te staan, die we minimaal twee keer per maand of zo vaak als nodig is updaten. Verder als aanvulling op het Nieuws de pagina: N.I.C.C.@WORK waarin we het toekomstige beleid en de plannen voor het nieuwe seizoen aan de orde stellen. Uw bijdrage en inbreng kan hierbij van groot belang zijn. Heeft u leuke ideeën voor de toekomst, laat het ons weten. Wij nemen er met belangstelling kennis van en zullen het zoveel mogelijk in onze eigen planning verwerken.

 

Onze website straks drietalig

Het Bestuur van Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum heeft besloten om onze gehele website drietalig te maken: Nederlands -  Engels - Bahasa. Deze hele operatie zal gerealiseerd worden door Vertaalbureau Creapro uit Den Haag, in nauwe samenwerking met Patrick van Dugteren, onze webmaster.

De reden is dat we steeds meer reacties ontvangen uit de Verenigde Staten, Canada en Australië. Graag willen we deze contacten onderhouden en liefst ook uitbreiden, want veel Indo's die destijds geëmigreerd zijn vinden het geweldig om regelmatig informatie te krijgen uit Indisch Nederland. De eerste generatie emigranten spreekt de Nederlandse taal nog wel, maar de 2e, 3e en 4e generaties respectievelijk steeds minder. Toch vinden ook zij het belangrijk om zich te kunnen identificeren met hun Indische roots.

Verder is de Indische Internetkrant van ICM-Online een grote promotiecampagne gestart in heel Indonesië, waarbij zij onze website en de Nieuwsbrief met hun publiciteit laten meeliften, waarvoor wij hen uiteraard enorm dankbaar zijn.

Misschien al voor of anders tijdens de zomervakantie zal onze website drietalig aangepast worden. De bezoekers merken dit vanzelf, als bovenaan de webpagina de drie vlaggen staan.

 

Samenwerking met Papoea vereniging

Het Nederlands Indisch Cultureel Centrum en de Nationaal Papoea Vereniging '95 hebben op donderdag 3 juni besloten om te gaan samenwerken. Vanaf heden kunnen bezoekers van onze website een pagina van de

Papoea vereniging lezen, onder het Menuhoofd: Partner organisaties en zullen er items van de Papoea's in de Nieuwsbrief verschijnen. Verder zal ook op de website van de Papoea vereniging een LINK naar onze website komen.

Dezelfde condities gelden voor alle andere organisaties die wij in de toekomst tot onze partners mogen rekenen. Ieder krijgt eveneens de beschikking over een pagina op onze website, alsmede publicatierecht in onze Nieuwsbrief.

 

Mededeling

Nederlands Indisch Cultureel Centrum
(nog) virtueel.....

Bij het lezen van deze website zullen veel mensen denken dat het Nederlands Indisch Cultureel Centrum al een bestaand centrum is. Echter dit centrum moet nog gerealiseerd worden. Door middel van deze website krijgt u wel een goede indruk van hoe het toekomstige centrum eruit zal zien en wat er dan te doen zal zijn.