Ayam Masak Merah (Kip in rode saus) Piet Zevenbergen, september 2010

 

Ingrediënten: (4 personen)

 

1 kip van ca. 1  kg, panklaar in stukken gesneden.

dl olie.

2 eetlepels fijngestampte lombok.

1 eetlepel kerriepoeder.

2 kaneelpijpjes van ca. 4 cm lang.

3 kardemompeulen.

3 kruidnagels

3 puntjes steranijs.

2 á 3 laurierblaadjes.

� liter gepureerde tomaten (uit pakje of blik)

liter water + klein blikje kokosmelk.

1 eetlepel suiker of stukje gula jawa.

Zout naar smaak.

 

Voor de kruidenpasta.

 

15 teentjes knoflook, gepeld en in vieren gesneden.

1 stukje verse gember

3 gepelde en fijngehakte uien.

 

Bereiding: Stamp de knoflook, gember en uien in een vijzel fijn (of maal fijn met keukenmachine)

Verhit de olie en bak deze kruidenpasta tot de aroma vrij komt.

Voeg dan de lombok, kerrie, overige specerijen en laurierblad toe.

Bak alles een minuutje mee en voeg dan de tomatenpuree, water en kokosmelk toe.

Voeg dan de suiker erbij en breng het gerecht aan de kook. Leg dan de stukken kip in deze saus en breng opnieuw aan de kook.

Zet het vuur laag en laat de kip gaar stoven tot het mals is en voeg dan zout naar smaak toe.

Selamat Makan.

 

Mededeling

Nederlands Indisch Cultureel Centrum
(nog) virtueel.....

Bij het lezen van deze website zullen veel mensen denken dat het Nederlands Indisch Cultureel Centrum al een bestaand centrum is. Echter dit centrum moet nog gerealiseerd worden. Door middel van deze website krijgt u wel een goede indruk van hoe het toekomstige centrum eruit zal zien en wat er dan te doen zal zijn.